• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

"Terwijl het voor mij voelt als een kleine moeite om deze kinderen en jongeren te helpen en ondersteunen, kan dit een grote impact kan zijn in het leven en toekomst van deze kinderen en het gezin."

Toen ik als klein meisje geïntroduceerd werd met het vak orthopedagogiek riep ik: ”Dat wil ik later ook doen!”. Jaren later toen het tijd was om een HBO studie uit te zoeken was de keus voor mij dan ook snel gemaakt. Ik ging Pedagogiek studeren. Daarbij riep ik vanaf het begin af aan al dat ik wilde doorstromen naar de universiteit om te kunnen studeren voor Orthopedagoog. Nu volg ik met veel plezier de master opleiding Orthopedagogiek in Utrecht.

Voor mijn laatste jaar ben ik in september begonnen aan mijn stage bij echtKinderachtig. Hier kan ik in een jaar tijd alle kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studies in de praktijk brengen en echt aan de slag gaan met het vak. Ik kijk er dan ook naar uit om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen en om actief bezig te zijn met bieden van hulp en ondersteuning aan kinderen en jongeren.

Wat mij motiveert voor het beroep orthopedagoog is dat je als orthopedagoog van groot belang kan zijn voor kinderen en jongeren. Wat voor de meeste kinderen en jongeren als vanzelfsprekend zou moeten verlopen, geldt dat niet voor alle kinderen. Wat het werk voor mij zo waardevol maakt is dat je samen met de jeugdige kan onderzoeken hoe het komt dat niet alles vanzelfsprekend verloopt. Om vervolgens te gaan kijken wat de jeugdige nodig heeft om hem te ondersteunen en te helpen voor de toekomst. Terwijl het voor mij voelt als een kleine moeite om deze kinderen en jongeren te helpen en ondersteunen, kan dit een grote impact kan zijn in het leven en toekomst van deze kinderen en het gezin.