• darkblurbg

"Om ontwikkeling mogelijk te maken is het nodig om te werken vanuit de krachten en mogelijkheden van de jeugdigde en het gezin."

Mijn naam is Annechien Jansen en ik werk sinds oktober 2021 bij jeugdzorgpraktijk echtKinderachtig. Ik ben getrouwd en trotse moeder van drie dochters. Sinds 2007 ben ik werkzaam als gedragswetenschapper in de jeugdzorg waardoor ik inmiddels veel ervaring heb opgedaan in de begeleiding en behandeling van (psychiatrische) problematiek bij kinderen en jongeren. Daarvoor heb ik een aantal jaar gewerkt binnen de GGZ waar ik naast behandeling ook diagnostiek heb uitgevoerd.

Om mij verder te specialiseren ben ik in 2018 gestart met de opleiding tot Orthopedagoog Generalist welke ik in 2020 heb afgerond. Als orthopedagoog-generalist ben ik gericht op het individu in de context.

Daarom zie ik het als essentieel om de context te betrekken in de behandeling en diagnostiek van een kind/jongere. De uitdaging voor mij is om samen met ouders en de verdere context te ontdekken waar gedrag van een kind door verklaard kan worden, welke factoren meespelen en hoe deze elkaar beïnvloeden. Hierin vind ik het belangrijk dat ouders en kind ‘aan het roer’ van hun leven blijven en met (tijdelijke) ondersteuning ontdekken en leren hoe ze weer verder kunnen.

De overstap naar jeugdzorgpraktijk echtKinderachtig heb ik gemaakt, omdat deze praktijk aansluit bij mijn visie om een kind (en ook ouders) altijd als onderdeel te zien van een systeem. De oprechte interesse en warmte voor de mens is, zowel onderling als ook in het contact met de gezinnen, direct merkbaar. Betrokken, duidelijk, oprecht en transparant zijn kenmerken die mij typeren. Daarbij vind ik het van belang dat ouders en kinderen zich gehoord en begrepen voelen. In gesprekken met kinderen en ouders is er ruimte voor humor en probeer ik zo goed mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen wat betreft de technieken en middelen die ik inzet in de behandeling.


Ik ben NVO, BIG en SKJ geregistreerd:

NVO: 8910.
BIG: 99929530731.
SKJ: 120001629.