• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

"Ik geloof sterk in de kracht en mogelijkheden van ouders en kinderen als vertrekpunt van de behandelingen."

Mijn naam is Carolien van den Broek en sinds oktober 2023 ben ik werkzaam als Ambulant Gezinsbehandelaar bij echtKinderachtig.

Na enkele jaren in de kinderpsychiatrie te hebben gewerkt heb ik in het jaar 2000 de overstap gemaakt naar de jeugdhulpverlening waar ik nog steeds met veel plezier en enthousiasme met ouders en kinderen werk.

Als ambulant behandelaar geloof ik sterk in de kracht en mogelijkheden van ouders en kinderen als vertrekpunt van de behandelingen. Ik ben ervan overtuigd dat ouders en kinderen de experts zijn als het gaat om hun eigen leven en uitdagingen, en het mijn taak is om hen te ondersteunen en te begeleiden op hun reis naar groei en welzijn. In samenwerking met de gezinnen kijk ik welke theorie en/of werkwijze hen kan ondersteunen bij het vinden van oplossingen voor de problematiek waar zij mee te maken hebben.

Eén van de tools die ik graag gebruik in mijn werk is Video Home Training. Met Video Home Training worden ouders tijdens een dagelijkse interactie met hun kinderen gefilmd. Samen bekijken we deze video's en bespreken we hoe ouders hun communicatie en interactie met hun kinderen kunnen verbeteren om positieve veranderingen te stimuleren of worden de beelden gebruikt om het gedrag van hun kind te duiden. Naast Video Home Training pas ik echter ook onderdelen toe uit o.a. de systeemtheorie, het oplossingsgericht werken en de gedragstherapeutische benadering.

 

Ik ben SKJ geregistreerd.

SKJ nummer: 110005216