• darkblurbg

"Het is iedere keer weer een uitdaging om samen met ouders en kinderen te puzzelen en te zoeken naar de mogelijkheden om weer grip te krijgen op het leven."

Wie ben ik
Ik ben Femke Rogge, 44 jaar, moeder van een zoon van 15 en een dochter van 13. Gescheiden maar weer gelukkig en onderdeel van een samengesteld gezin. Ik woon in Wijk bij Duurstede en werk nu sinds mei 2018 met heel veel plezier en voldoening als gezinsbehandelaar bij Jeugdzorgpraktijk echtKinderachtig.

Wat is mijn visie
Elk gezinsverhaal is uniek en anders en dat blijft mij boeien. Ieder mens heeft te maken met een gezin van herkomst en alles wat daarmee verbonden is. Als je als ouder zicht krijgt op bepaalde patronen en karaktereigenschappen binnen je gezin of bij jezelf, ontstaat er helderheid en rust en vanuit deze rust komt er ruimte voor wezenlijke veranderingen en groei.  Daar ben ik altijd naar op zoek. Het is iedere keer weer een uitdaging om samen met ouders en kinderen te puzzelen en te zoeken naar de mogelijkheden om weer grip te krijgen op het leven. Samen het opvoeden en het samenleven positiever en makkelijker maken, dat is het doel!

Hoe werk ik
Ik wil graag vanuit mijn hart anderen ontmoeten en begeleiden. Dit doe ik door mezelf en de ander in hun kracht te zetten. Mijn manier van werken en in het leven staan is via een holistische wijze. Ik wil graag kijken naar de mens in zijn totaliteit; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Dit is, mijns inziens, onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Mijn werkervaring
Mijn persoonlijke ontwikkeling en ervaringen op het gebied van hoogsensitiviteit, scheiden, opgroeiende kinderen en leven in een samengesteld gezin neem ik mee en zet ik in. Daarnaast put ik uit mijn 20 jaar ervaring met het werken met ouders en kinderen met verschillende problematieken en hulpvragen.

Ik heb gewerkt op een dagbehandelingsgroep voor jonge kinderen met ontwikkelingsproblematiek en trainingen gegeven aan kinderen met gedragsproblemen en hun ouders. Ik heb mijn eigen coachingspraktijk gehad gericht op hoogsensitiviteit, balans en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb als jeugdconsulent gewerkt bij verschillende gemeentes en jarenlange ervaring opgedaan als ambulant werker in gezinnen en op scholen.

Mijn opleidingen

  • HBO Sociaal Pedagogische Opleiding
  • HBO Lifecoaching
  • Zandkastelenprogramma – de kinderen scheiden mee
  • Opleiding Systemisch werk
  • Opleiding Energetisch Gezins Therapeut

Daarnaast heb ik verschillende cursussen en trainingen gevolgd gericht op veiligheid, gespreksvoering, hoogsensitiviteit, systemisch werken, Autisme en Reiki.

Ik ben SKJ geregistreerd.

SKJ nummer: 110018616