• darkblurbg

"Wat mij drijft is dat elk gezinsverhaal anders is en dat blijft me boeien"

Nadat ik mijn opleiding HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb afgerond in 2001 ben ik gaan werken binnen een dagbehandeling voor jonge kinderen met gedrags- en ontwikkelingsproblemen en met diagnoses als autisme en AD(H)D. Gaandeweg werd het meenemen van ouders in de behandeling belangrijker en ben ik meer ambulant in de gezinnen gaan werken. Ik werd getrokken door dit meer individualistische werken en vond daar een passende opleiding bij: HBO Lifecoaching.  Naast mijn ambulante werk heb ik vier jaar mijn eigen coachpraktijk gehad voor zowel kinderen als volwassenen.

Mijn affiniteit voor het jonge kind en het gezin bleef groeien en ik heb dit de afgelopen jaren op verschillende manieren vorm gegeven. Ik heb STOP 4-7 trainingen gegeven voor kinderen met gedragsproblemen en druk gedrag. Ik heb gewerkt in Jeugdteams bij Gemeente Scherpenzeel en Wijk bij Duurstede. Ik heb een pilot gedraaid op een basisschool om meer zorg in het onderwijs te brengen (Onderwijs Zorg Arrangementen) en ik blijf me voortdurend ontwikkelen door het volgen van trainingen en workshops.

De training ‘De kinderen scheiden mee’ (www.dekinderenscheidenmee.nl) heb ik in 2018 kunnen toevoegen aan mijn rugzak. Ik ben erkend coach van het Zandkastelenprogramma® (officieel een groepsprogramma) waarbij ik kinderen individueel begeleid die te maken hebben met de scheiding van hun ouders. Als ouders scheiden, scheiden kinderen mee. Het fundament is onder ze vandaan geslagen en er volgt een periode van verdriet en verwarring. Dit is gewoonweg rouwen en daar is aandacht voor nodig. Het doel van de begeleiding is gericht op erkenning geven en het op gang brengen van de verwerking van de scheiding. Ik ben zelf ervaringsdeskundige wat scheiden betreft, dus ik weet welke emoties en onzekerheden erbij kunnen horen.

Wat mij drijft is dat elk gezinsverhaal anders is en dat blijft me boeien. Ieder mens heeft te maken met een gezin van herkomst en alles wat daarmee verbonden is. Als er zicht komt op bepaalde patronen en karaktereigenschappen binnen een gezin, ontstaat er helderheid en rust. Vanuit deze rust komt er ruimte voor wezenlijke veranderingen en groei, daar ben ik altijd naar op zoek. Het is iedere keer weer een uitdaging om samen te puzzelen en te zoeken naar de mogelijkheden.

Het is mijn passie om weer rust te creëren in de omgeving van het kind. Om samen te werken bij het aanleren van nieuwe vaardigheden, zodat kind en ouder weer grip krijgen op hun leven. Daarbij kijk ik met een brede blik naar het hele systeem rondom het kind. In contact ben ik betrokken, nieuwsgierig en oordeelvrij. Ik gebruik creatieve ingangen, weet snel tot de kern door te dringen en ik ben goed in staat overzicht te houden.

 

Ik ben SKJ geregistreerd.

SKJ: 110018616.