• darkblurbg

"Als een vis in het water."

Ik heb een administratief boekhoudkundige achtergrond, waarbij ik voor diverse multinationals heb gewerkt, maar ook voor een klein lokaal bedrijf. In de periode van 2006 tot 2011 heb ik me omgeschoold tot onderwijsassistent en daarna direct tot leerkracht basisonderwijs (PABO), omdat ik merkte dat ik het heerlijk vind om met kinderen te werken. Na de PABO heb ik mijn Bevoegdheid Bewegingsonderwijs gehaald, zodat ik gymlessen kon geven. Ook heb ik een post-HBO cursus ‘Leerlingen met autisme en aanverwante stoornissen’ gevolgd, om ook die leerlingen goed te kunnen begeleiden.

Ik heb een aantal jaren voor de klas gestaan, waarbij ik merkte dat mijn hart uitging naar kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben omdat ze zelf leer- en ontwikkelingsproblemen hebben of problemen in de gezinssituatie ervaren. Toen ik om gezondheidsredenen niet meer voor de klas kon, heb ik een aantal jaren huiswerkbegeleiding gegeven aan leerlingen van de basisschool en leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het is geweldig om te zien hoe kinderen opbloeien als ze een luisterend oor vinden en de leerstof of de aanpak kunnen oefenen op een manier die bij hen past.

Alleen huiswerkbegeleiding geven bleek echter onvoldoende uitdagend voor mij te zijn. Toen daarom eind 2017 een functie als medewerker backoffice bij echtKinderachtig op mijn pad kwam, heb ik daar met veel plezier ja tegen gezegd.

Door mijn administratief boekhoudkundige achtergrond in combinatie met mijn drive om te werken met en voor kwetsbare kinderen ontstond er een geweldige kans voor mij om mijn ‘oude’ en 'nieuwe' werkzaamheden te combineren.

Door de groei van zowel echtKinderachtig als het opstarten van ons woon-behandelinitiatief WOONGROUP 'Villa Regia' zijn mijn werkzaamheden zeer gevarieerd en is geen dag hetzelfde. En daarbij voel ik mij als een vis in het water. Misschien toch geen toeval dat het backoffice-kantoor de vissenkom heet!