• darkblurbg

"Ik hou van uitdagingen en van out of the box zoeken naar wat passend is voor de gezinnen en jongeren die vastlopen."

Al heel jong wist ik dat ik met jongeren en kinderen wilde werken en het liefst jongeren die vastgelopen zijn in hun ontwikkeling. Ik ben mijn studie begonnen met de opleiding Jeugdwelzijnswerk in Zwolle. Ik merkte na deze studie dat ik graag nog meer over jongeren en hun gezinnen wilde leren. Dit maakte dat ik orthopedagogiek ben gaan studeren. Al tijdens mijn studie raakte ik steeds meer overtuigd dat kinderen en jongeren nooit los te zien zijn van de mensen om hen heen.

Toen ik mijn studie had afgerond, ben ik gestart als groepsleidster op een leefgroep voor jongeren met opvoedings- en gedragsproblemen. Dit omdat ik wilde ervaren hoe het is om op een groep te werken en om de jongeren te ontmoeten en te horen. Daarna ben ik als gedragswetenschapper aan de slag gegaan. Eerst bij gezinshuizen en leefgroepen, maar al snel ook samen met de vak therapeuten en de ambulante hulpverlening. De afgelopen drie jaar heb ik de opleiding als orthopedagoog-generalist afgerond. Dit maakt dat ik nu als gezinsbehandelaar en als regiebehandelaar werk.

Ik hou van uitdagingen en van out of the box zoeken naar wat passend is voor de gezinnen en jongeren die vastlopen. Veel van onze cliënten hebben al veel meegemaakt en/of geprobeerd, dit is hard werken en als dit onvoldoende resultaat oplevert is het dapper om met iemand buiten je systeem contact op te nemen om mee te gaan kijken.

Het meekijken is voor mij ook een belangrijk thema. Ik kom niet vertellen hoe het moet, ik kom luisteren wat er lukt of vroeger lukte en waar gezinnen vastlopen. Samen kunnen we dan in kaart brengen waar we denken dat mogelijkheden liggen. Wel laat ik horen hoe ik over bepaalde zaken denk en wat belangrijk is voor kinderen en jongeren. Voorop staat dat zij zo optimaal mogelijke kansen geboden krijgen om zich veilig te ontwikkelen.

 

Ik ben SKJ, BIG en NVO geregistreerd:

SKJ: 120003659.
BIG: 29931055931.
NVO: 23292.