• darkblurbg

"Als gezin weer met vertrouwen en plezier naar de toekomst kunnen kijken is wat ik iedereen gun."

Mijn naam is Marlous Hendriksen. Samen met mijn gezin woon ik met veel plezier in het prachtige Wijk bij Duurstede.

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik later wilde gaan werken met mensen. Op de SPH- opleiding werd mij duidelijk dat mijn hart lag bij de jeugdzorg. Ik leerde graag hoe ik van betekenis kon zijn voor kinderen die het moeilijk hebben thuis, op school en/of met zichzelf. Na mijn studie heb ik op verschillende plekken gewerkt binnen de jeugdzorg; als groepsbegeleider in de crisisopvang, pleegzorgbegeleider en als systemisch gezinscoach. Ik heb hier brede kennis opgedaan op het gebied van o.a. ontwikkelingsstoornissen, hechtingproblematiek, trauma, rouw bij kinderen, verstandelijke beperking en systeemgericht werken. Sinds juni 2022 ben ik werkzaam als Ambulant hulpverlener voor kind en gezin bij echtKinderachtig. Mooi aan deze werkplek vind ik dat begeleiding, behandeling en diagnostiek geboden wordt vanuit één organisatie waardoor er snel geschakeld kan worden als dat nodig blijkt en ouders en kind niet op zoek hoeven naar (weer) een nieuwe hulpverleningsinstantie.

Als Ambulant hulpverlener vind ik het belangrijk om jullie als ouders/gezin zoveel mogelijk te ondersteunen in jullie eigen omgeving. Rekening houdend met ieders positie en rol in het gezin en met oog voor alles en iedereen die hierbij belangrijk zijn in jullie leven. Om hierin van betekenis te kunnen zijn ben ik allereerst nieuwsgierig naar jullie unieke verhaal. Ik zal op een respectvolle manier, met een open blik luisteren naar dit verhaal. Samen gaan we op zoek naar krachten en klachten en ontdekken we wat voor jullie een passend antwoord is op de vragen die er liggen. Daar gaan we dan samen mee aan de slag. Doormiddel van psycho-educatie, praktische handvatten en vooral veel oefenen hoop ik jullie op weg te helpen om het uiteindelijk weer helemaal zelf te kunnen.

Als gezin weer met vertrouwen en plezier naar de toekomst kunnen kijken is wat ik iedereen gun. Dit hoop ik te bereiken door de inzet van mijn deskundigheid, mijn ervaringen en mijn persoonlijkheid waarin toegankelijkheid, respect, eerlijkheid en humor kernwaarden zijn die ik meeneem!

Ik ben SKJ geregistreerd:

SKJ: 110011183.