• darkblurbg

"Ik zie het werken met kinderen en hun omgeving als mijn grote passie en haal hier enorm veel energie uit."

Mijn naam is Meike Jonker en ik ben orthopedagoog bij jeugdzorgpraktijk echtKinderachtig.

Door op te groeien met een leerkracht als moeder is het werken met kinderen mij met de paplepel ingegoten. Ik kan me nog goed herinneren hoe vaak ik bij mijn moeder ‘stage’ ben gaan lopen om alvast te proeven van het vak wat ik later zou gaan uitoefenen. Ik zou juf worden! Op de middelbare school ontdekte ik echter de orthopedagogiek en ik was om. Het werken met kinderen waarbij ontwikkelen iets minder vanzelf sprekend is sprak mij erg aan. Ik ging in Utrecht de bachelor pedagogische wetenschappen doen en aansluitend de master orthopedagogiek (Clinical Child, Family and Education Studies). Mijn stage liep ik binnen het speciaal onderwijs. Toen ik afgestudeerd was heb ik als individueel begeleider gewerkt en later ben ik gestart als dyslexiebehandelaar en diagnosticus. Later ben ik ook behandelingen gaan geven binnen de basis GGZ (gekoppeld aan leerproblemen) en me gaan richten op het geven van onderwijsadvies.

Omdat ik mijn kennis richting gedragsproblemen wilde verbreden heb ik gesolliciteerd bij echtKinderachtig. En er was een match! Het systemisch gedachte goed, het kijken naar het gehele plaatje, is iets wat mij ontzettend aanspreekt. Kinderen groeien altijd op binnen een bepaalde omgeving die hen vormt. Door dit mee te nemen in mijn werk als orthopedagoog denk ik nog beter maatwerk te kunnen leveren. Bovendien kan ik bij echtKinderachtig mijn ervaring binnen het onderwijs inzetten in schoolobservaties en gesprekken met leerkrachten en intern begeleiders.

Ik zie het werken met kinderen en hun omgeving als mijn grote passie en haal hier ontzettend veel energie uit. Als hulpverlener word ik omschreven als geduldig en leergierig. Door mijn rustige en sensitieve houding merk ik dat het mij vaak lukt een vertrouwensband met kinderen en ouders op te bouwen. Verder ben ik iemand die in contact graag focust op de dingen die al goed gaan en deze uitvergroot. Daarnaast ben ik fan van een beetje humor op zijn tijd, omdat we het leven niet altijd serieus moeten nemen en dat is moeilijk genoeg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben NVO en SKJ geregistreerd:

NVO: 23577
SKJ: 120009404.