• darkblurbg

"Ieder kind groeit op in een systeem waarin gezinspatronen bestaan."

Een afgestudeerd orthopedagoog houdt zich doorgaans bezig met diagnostiek en behandeling van kinderen met gedrag- en leerproblemen. Mijn interesse ligt meer bij behandeling en opvoedondersteuning. Belangrijk vind ik dat kinderen en ouders zich persoonlijk gezien en gehoord voelen. Ieder persoon heeft zijn eigen karakter met krachten en valkuilen, waar ik bij iedere nieuwe ontmoeting nieuwsgierig naar ben.

Van kleins af aan kreeg ik veel mee van het werken met mensen met ASS-problematiek en (licht) verstandelijke beperkingen. Op verschillende werkplekken heb ik ervaring op kunnen doen met behandeling en praktische ondersteuning in jeugdcasussen. Sinds januari 2020 ben ik in de rol van ambulant gezinsbehandelaar werkzaam voor echtKinderachtig. Het werken met kinderen, ouders en hun opvoedvraagstukken geeft mij energie. Deze energie zet ik andersom ook graag in voor de gezinnen waar ik bij aangesloten ben. Met mijn optimisme en ‘groeimindset’ ben ik iemand die voldoening haalt uit kleine vooruitgang. Ik streef ernaar om in verbinding met cliënt en collega te komen tot de volgende stap in die groei. Ieder kind groeit op in een systeem waarin gezinspatronen bestaan. Door de onderlinge interactie van een gezin in kaart te brengen en dit systeem als een samenwerkend geheel te zien, is een positieve verandering mogelijk.

Daarnaast geloof ik in het gebruik van creatieve vormen van hulpverlenen om aan te sluiten bij de cliënt en deze te kunnen prikkelen. Kinderen ervaren de gesprekken of activiteiten met mij als prettig en voelen zich vertrouwd en begrepen.
Wanneer cliënten ervoor openstaan en wanneer het nodig is, durf ik eerlijk uit te spreken of te vragen waar de kern van de eventuele uitdaging zit. Ik geloof in de kracht van het gesprek, durf deze aan te gaan en zie hierin altijd mogelijkheden om er samen uit te komen.

Toon Tellegen
De appel valt
Valt opnieuw
En de boom bukt zich en schudt zich en de appel valt opnieuw
Steeds verder van de boom valt de appel
Tot er niet meer valt te vallen
Ligt in het gras,
Kijkt om zich heen
Maar reeds met rasse schreden nadert de boom
Appeltje! appeltje!
Niet ver van de appel valt de boom.

 

Ik ben NVO en SKJ geregistreerd en diagnostisch bevoegd:

NVO: 21650.
SKJ: 120007133.