• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

"Soms lukt het niet meer alleen en dan is hulp vragen juist krachtig!"

Ik ben Renske van Maanen en woon in Utrecht. Dat ik met kinderen en jongeren wilde werken wist ik al van jongs af aan. Toen ik tijdens mijn opleiding tot onderwijsassistent stage mocht lopen in het speciaal onderwijs, kwam ik er achter dat ik enthousiast werd om kinderen te ondersteunen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

In Nijmegen behaalde ik mijn HBO diploma pedagogiek en ging aan het werk in de jeugdhulpverlening.

Een aantal jaar heb ik gewerkt met verschillende doelgroepen in de jeugdzorg, psychiatrie en gehandicapten zorg, in zowel open als gesloten settingen en binnen zowel gedwongen als vrijwillige kaders.

De laatste 7 jaar heb ik met veel plezier gewerkt op een woongroep voor jongeren met trauma's in combinatie met andere gedragsproblematieken, die niet meer thuis konden wonen. Ik vond het waardevol om bij te kunnen dragen aan hun ontwikkeling, ook al kon dat niet meer thuis.

Als specialistisch begeleider bij echtKinderachtig vind ik het belangrijk om naast de kinderen en hun gezin te staan. Ik geloof in de kracht van samenwerken met collega’s, ouders, scholen en belangrijke anderen, om de beste resultaten te halen voor de kinderen die ik begeleid. Daarnaast vind ik het belangrijk om te kijken naar wat er juist al goed gaat.

Soms lukt het niet meer alleen en dan is hulp vragen juist krachtig! Door mijn persoonlijke ervaringen met hulpverlening weet ik hoe het voelt als het leven/opgroeien niet meer vanzelf gaat. Deze ervaringskennis neem ik mee om niet alleen hulp, maar ook hoop te verlenen.

Ik ben SKJ geregistreerd:

110010377