• darkblurbg

"Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen door de hond een spiegel voorgehouden krijgen in gedrag en in gevoelens en daarvan leren hoe zij zelf hun gedrag positief kunnen ombuigen."

Mijn naam is Yvonne Bayens. Bij echtKinderachtig ben ik werkzaam als Topdog trainer met mijn honden en daarnaast ben ik werkzaam als Specialistisch Begeleider.

Na een carrière in de pensioen- en verzekeringswereld, wilde ik meer doen met mijn kennis van mensen en honden en deze twee het liefst combineren. Na diverse opleidingen, zowel op het gebied van de mens als de hond, ben ik begonnen als Topdog sociale vaardigheidstrainer. Dit is een training met de hond, waardoor kinderen meer in hun eigen kracht komen te staan. Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen door de hond een spiegel voorgehouden krijgen in gedrag en in gevoelens en daarvan leren hoe zij zelf hun gedrag positief kunnen ombuigen.

Na dit werk een aantal jaar als ZZP-er voor onder andere echtKinderachtig te hebben gedaan, werd ik steeds meer nieuwsgierig naar het totaalplaatje van het begeleiden van jeugdigen in hun gezin. Ik vind het interessant om te kijken hoe we het gedrag binnen het gezin naar een gewenst doel kunnen ombuigen en om te kijken naar wat past binnen het gezin waardoor zij weer samen verder kunnen.

Toen ik de kans kreeg om als Specialistisch begeleider aan te slag te gaan bij echtKinderachtig hoefde ik niet lang na te denken! Ik krijg energie van het samenwerken met gezinnen en jeugdigen, ze te begeleiden en hulp te bieden daar waar nodig is. Daarbij kan ik mijn creativiteit inzetten en mijn kracht van verbinden geeft mij voldoening. 

Ik ben SKJ en AAI geregistreerd:

SKJ: 160000689.
AAI Kwaliteitsregister: 90200121 (werken met honden in de (jeugd)zorg).