Jeugdigen met een ontwikkelingsstoornis ervaren veelal ongemakken in hun leven. Hun dagelijkse bestaan vergt energie en zij moeten geregeld hun angsten overwinnen. Contact met leeftijdgenootjes verloopt vaak moeizaam en soms ook teleurstellend. Presteren op school en het kunnen hanteren van de schoolgewoontes vraagt ook om extra inzet van de jeugdige. Al met al zijn jeugdigen met een ontwikkelingsstoornis snel uit balans en dat merken hun gezinsleden in het gedrag thuis.
De individuele specialistische begeleiding heeft als doel om de balans van de jeugdige zo optimaal mogelijk te laten zijn. De vorm van de begeleiding is heel divers. Wekelijks contact, eventueel ook online, lijkt een must om te kunnen monitoren hoe de jeugdige zich voelt en te kunnen sturen waar nodig. De contactmomenten bestaan uit praten over welke gebeurtenissen er in een week voorkomen en welke positief zijn verlopen. Daarbij richten wij ons op het vergroten van en aansluiten op de competenties van de jeugdige. Natuurlijk bespreken we ook de minder goede of onhandige momenten en leren we van deze situaties om deze in het vervolg mogelijk anders te laten verlopen.
Om prettig contact met elkaar te hebben sluiten wij ons aan bij de beleving van de jeugdige. Zo doen we geregeld spelletjes, spelen we buiten en kijken we mee met het spelen van games. Onze kennis en expertise brengen we over vanuit een veilig, ontspannen en vriendelijk contact. In onze begeleiding is de rol van de ouder(s) maar ook school belangrijk. Door een goede samenwerking met zowel ouders als school is de kans op een betere balans bij de jeugdige groter.
Geïnteresseerd of nieuwsgierig? Wanneer u contact met ons opneemt maken wij graag een afspraak voor een nadere kennismaking.