• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

''Samen met ouder en het kind/de jongere kijken naar de behoeftes, kansen en mogelijkheden is mijn passievolle uitdaging.''

Mijn naam is Dian Veenhuizen en sinds januari 2023 werk ik als Ambulant Specialistisch Begeleider bij echtKinderachtig.

Gedurende mijn opleiding tot docent Nederlands, kwam ik er tijdens het lesgeven achter dat mijn passie niet zozeer ligt bij het didactische als wel bij het pedagogische aspect. Ik was vooral geïnteresseerd in de persoonlijke ontwikkeling ván en de verbinding mét de kinderen. Hierop besloot ik te switchen van opleiding en te gaan voor (Ecologische) Pedagogiek aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens mijn opleiding werd mijn interesse voor het kijken achter gedrag van kinderen gewekt. Hierdoor heb ik de minor Traumasensitief Pedagogisch Handelen gevolgd om meer te weten te komen over hoe ons brein werkt. Deze opleiding in combinatie met mijn werk als begeleider van kinderen met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornissen gaven mij richting om mijn echte passie te ontdekken.

Mijn passie heb ik nu gevonden bij echtKinderachtig: intensief werken met kinderen/jongeren en ouder(s) waarbij we samen de behoeftes, kansen en mogelijkheden in kaart brengen en de begeleiding hierop afstemmen. Binnen mijn rol als Ambulant Specialistisch Begeleider werk ik graag met gezinnen samen om onder anderen praktische ondersteuning te bieden, maar ook stimuleer en versterk ik graag de kwaliteiten die zij al bezitten en de onderlinge verbindingen. Oog hebben voor het netwerk en het systeem rondom het kind of de jongere vind ik erg belangrijk. Als hulpverlener word ik omschreven als; enthousiast, leergierig en dat ik rust en vertrouwen uitstraal. Ik denk dat ik met mijn deskundigheid, creativiteit, empathie en enthousiasme veel kan betekenen voor mijn cliënten, waarbij ik verbinding, samenwerking en het bieden van een gevoel van veiligheid hoog in het vaandel heb staan.

Ik ben SKJ geregistreerd:

SKJ: 160015254