• darkblurbg

"Ik vind het een uitdaging om mee te kijken in de belevingswereld van het kind en te onderzoeken wat hij/zij nodig heeft."

Op jonge leeftijd wist ik al dat ik mensen wilde helpen. Ik kwam als kind in aanraking met rouw en verlies, waardoor mijn blik op het leven veranderde. Namelijk dat iedereen recht heeft op kwalitatief goede hulp. Van jongs af aan heb ik sterk het gevoel dat ik kinderen wil helpen die niet gezien of ontmoet worden in hun gevoeligheid.

Na de middelbare school ben ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) gaan volgen. Door mijn stage in de praktijk ging mijn hart pas echt sneller kloppen. In het speciaal onderwijs begeleidde ik kinderen, waarbij de ontwikkeling minder vanzelfsprekend verliep. Op gevoelsniveau maakte ik contact met deze kinderen, nam ik hun omgeving waar en stemde ik mijn begeleiding af op de behoefte van het kind en hun ouder(s). Ik vind het een uitdaging om mee te kijken in de belevingswereld van het kind en te onderzoeken wat hij/zij nodig heeft. Daarnaast heb ik al snel zicht op de kwaliteiten van het kind en vergroot ik die uit door daar de focus op te leggen.

Na mijn opleiding Pedagogiek bleef mijn interesse liggen bij het begeleiden
van kinderen met gedragsproblemen en autisme. Naast het werken met kinderen ben ik mij meer gaan verdiepen in het systeem rondom het kind.
De samenwerking met ouders, school en het breder netwerk, vind ik een aanwinst om zo rust te kunnen creëren binnen een gezin.

Om mijn kennis nog verder te ontwikkelen volg ik nu de opleiding tot holistisch gezins- en kindertherapeut. Voor mij is het belangrijk dat kinderen gezien en ontmoet worden om wie ze zijn.

Ik ben SKJ geregistreerd:

SKJ: 120012515.