Vanaf de basisschool riep ik al dat ik later juf wilde worden. Tijdens mijn middelbare schoolperiode bleek dat mijn passie meer uitgaat naar de kinderen waarbij de ontwikkeling minder vanzelfsprekend verloopt. Al snel stond mijn keuze vast: ik wilde orthopedagoog worden. In 2011 ben ik pedagogische wetenschappen gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Na drie jaar deze bachelor met veel plezier en toewijding gedaan te hebben ben ik gestart met de master Orthopedagogiek met de specialisatie Leerlingenzorg. Tijdens deze master heb ik vijf maanden aan de universiteit van Oslo gestudeerd.
Na deze studies ben ik in 2015 als orthopedagoog aan de slag gegaan bij een onderwijsadviesbureau. Hier heb ik ervaring opgedaan met het uitvoeren van en rapporteren over de diagnostiek en behandeling van dyslexie bij kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik haal veel plezier uit het werken met kinderen en het samen ontdekken van hun talenten en sterke kanten. Ik vind het interessant en leerzaam om kinderen te motiveren en hun zelfvertrouwen te vergroten door samen doelen te stellen en hen op deze manier een stap(je) verder te helpen.
Ik had plezier in mijn werk als orthopedagoog, maar ik merkte dat ik toch meer wilde met mijn “kinderdroom” om juf te worden. Ik wilde ervaren hoe het is om leerkracht te zijn en of dit ook iets was wat bij mij past. Ook voor mijn functie als orthopedagoog vond ik het belangrijk om te weten wat leerkrachten in de praktijk tegenkomen. In september 2016 ben ik daarom gestart met de deeltijd pabo-opleiding aan de Marnix Academie in Utrecht. Zo’n groep van 30 kinderen is dan toch hele andere koek dan het één-op-één werken met kinderen. Nadat ik in juli 2018 mijn diploma behaalde, ben ik één dag in de week aan de slag gegaan als invalleerkracht.
Sinds september 2019 ben ik werkzaam bij echtKinderachtig. Hier krijg ik de kans om gebruik te maken van mijn opgedane kennis op het gebied van leerproblemen en mijn kennis over gedragsproblemen weer op te halen en verder te verdiepen.
Wat mij aanspreekt aan de werkwijze van echtKinderachtig is de samenwerking tussen school, ouders en de hulpverlening. Op deze manier wordt ieder (behandel)traject afgestemd op het individu en wordt echt maatwerk geleverd.
In de omgang met kinderen krijg ik vaak complimenten over mijn positieve en geïnteresseerde houding en mijn geduld naar kinderen toe. Mijn kracht is de rust die ik uitstraal. Ik vind het belangrijk dat kinderen ervaren dat ik er voor hen ben en zij mij kunnen vertrouwen.
Ik ben NVO en SKJ geregistreerd en diagnostisch bevoegd:
NVO: 18393.
SKJ: 120003123.